Potrebujete poradiť? Napíšte nám na info@kolmanbrothers.sk.

Domov / Najnovšie články na blogu / Športový horolezec si vďaka TENDOFORTE® zlepšil silu a mobilitu

Športový horolezec si vďaka TENDOFORTE® zlepšil silu a mobilitu

Späť na všetky články /  kolman  /  9. júla 2021
Multi Kolagén™ TENDOFORTE® zlepšenie pohyblivosti a sily väzov a šliach

Lezeniu sa venuje už 40 rokov

Športové lezenie má svoju premiéru na tohtoročných olympijských hrách v Tokiu. Sila a pohyblivosť sú pre tento šport kľúčové. Nikto lepšie nechápe náročnosť tohto športu ako 55-ročný Ulrich Butschbacher. Súťažnému lezeniu sa venuje od roku 1980. Vždy trénoval alebo súťažil až trikrát týždenne no na svoju výšku 1,78 m a váhu niečo cez 76 kg bol podľa vlastného priznania na horolezca dosť ťažký. „To znamenalo, že moje kĺby prstov, šľachy a väzy boli vystavené skutočne vysokému zaťaženiu,“ vysvetľuje. “ Niekoľko rokov som musel zápasiť s bolesťou a stuhnutosťou kĺbov prstov, ktoré ovplyvňovali moju silu aj pohyblivosť.“ Ulrich hovorí, že tiež trpel bolesťami kolena a pri lezení používal elastické podpery.

Práve z tohto dôvodu takmer prestal vykonávať svoj šport! Takéto problémy nie sú neobvyklé, keďže športovci sú náchylní na poranenie svalov, väzov a šliach. Špecifické bioaktívne kolagénové peptidy TENDOFORTE® pôsobia pri problémoch s väzivami a šľachami a pomáhajú športovcom k rýchlejšej regenerácii.

Preto sa ho Ulrich rozhodol vyskúšať! „S doplnkom TENDOFORTE® som začal v marci 2020 a už po niekoľkých týždňoch som bol s výsledkami mimoriadne spokojný,“ hovorí. „Predtým by som silu a pohyblivosť prstov opísal na stupnici od 0 do 10 (najväčšia sila a pohyblivosť) ako 7, ale po šiestich týždňov to bolo až 8 a do augusta bol tento počet po tréningu až 8 – 9.

„Pokiaľ ide o úroveň bolesti v mojich prstoch, pred podaním TENDOFORTE® by som ju ohodnotil na 3-4 z 10, pričom 0 nijako nebolí. Ale po šiestich týždňoch suplementácie bola moja bolesť prstov v dni odpočinku 0 a 2 po tréningu. Do augusta tieto bolesti úplne zmizli. Tiež sa mi výrazne znížili bolesti kolena. “ Šesť mesiacov potom, čo prvýkrát začal užívať dennú dávku TENDOFORTE®, Ulrich tvrdí, že dôvera v úchop v jeho prstoch bola úplne obnovená.“ To bolo pre mňa obzvlášť dôležité.“ Dokázal som sa opäť chytiť za malé chyty a liezť po skale bez obväzov, “ vysvetľuje. “ Pocit v prstoch je vynikajúci a pri lezení ich dokážem zaťažiť celou váhou bez strachu z bolesti.“

Navyše, keď bol Ulrich mladší dosiahol mimoriadne ťažkú ​​úroveň lezenia (XI), hovorí, že teraz je schopný liezť rovnakú úroveň vo veku 55 rokov! „Som nadšený,“ hovorí. „TENDOFORTE® bol oveľa účinnejší ako môj predchádzajúci režim enzýmov, omega-3, MSM, chondroitínu, glukozamínu a neváhal by som ho odporučiť svojim športovým priateľom.“


Zdroj:

https://www.gelita.com/en/blog/amazingcollagen/rock-sport-climber-thanks-tendoforter-improved-strength-and-mobility

Kolman Brothers

Tiež by sa vám mohlo páčíť

Zobraziť viac článkov

kolman / 4. mája 2022

Nie je kolagén ako kolagén

Prvoradá je kvalita spracovania

GELITA AG je nemecká spoločnosť vyrábajúca kolagény FORTIGEL®, TENDOFORTE®, VERISOL®

Čítať viac
Multi Kolagén™ analytický certifikát, FORTIGEL®, TENDOFORTE®, VERISOL®

kolman / 30. marca 2022

Analytické certifikáty

Na kvalite surovín záleží !

Skutočne nám záleží na kvalite a čistote surovín použitých v našom Multi Kolagéne

Čítať viac
Sadenie stromov Multi Kolagénu™ Kolman Brothers

kolman / 21. októbra 2021

Ďakujeme

Ďakujeme Vám, že ste sa spolu s nami podielali na podpore jednej z najcennejších vecí čo máme a tým je príroda okolo n

Čítať viac
Zobraziť viac článkov