Potrebujete poradiť? Napíšte nám na info@kolmanbrothers.sk.

Domov / Najnovšie články na blogu / Späť na trati s bioaktívnymi kolagénovými peptidmi

Späť na trati s bioaktívnymi kolagénovými peptidmi

Späť na všetky články /  kolman  /  25. februára 2021
Multi Kolagén™, šľachy, lyžiarka Christina Ackermann

Od roku 2011 profesionálna lyžiarka Christina Ackermann bojovala s opakujúcimi sa bolesťami v pravom kolene. Diagnóza: degenerácia a mikrokalcifikácia šľachy štvorhlavého svalu v dôsledku chronického zápalu. Bohužiaľ, fyzioterapia a injekcie problém nevyriešili, čo znamenalo, že operácia bola jedinou zostávajúcou možnosťou. V roku 2013 bol odstránený kalcifikovaný materiál a nekrotické, zapálené tkanivo šľachy.

Vďaka tomu a po dlhom a úspešnom pobyte v rehabilitačnom centre mohla konečne cvičiť bez bolesti. Tento bezbolestný stav však trval iba rok. Krátko nato sa šľacha štvorhlavého svalu opäť mimoriadne zapálila a v roku 2016 bol potrebný ďalší chirurgický zákrok, v ktorom sa odstránilo ešte viac tkaniva. Počas sezóny 2018/2019 sa bolesti šliach vrátili. V tejto fáze a pri hľadaní alternatívnych liečebných metód skontaktoval tímový lekár Christinu s Juttou Hugenberg, ktorá jej predstavila TENDOFORTE®.

Špecifické Bioactive Collagen Peptides® potvrdili svoju účinnosť

Špecifické Bioactive Collagen Peptides® v TENDOFORTE® sú navrhnuté tak, aby zlepšovali kvalitu a zdravie väzov a šliach. Krátko po začiatku užívania Christina rýchlo zaznamenala zlepšenie počas svojho fitnes tréningu. „Moja šľacha vydržala napätie oveľa dlhšie a nebola som neustále sužovaná zápalom, ktorý ma ovplyvňoval počas celej zimy.“ Opuch okolo šliach sa tiež nevrátil,“ hovorí.

„Okrem užívania TENDOFORTE®,“ dodáva Christina, „som do svojej rutiny začlenila špeciálny druh atletického tréningu, ktorý chráni tkanivo šliach. Kombináciou cvičenia a účinku TENDOFORTE® som mohla trénovať dlhšie a tvrdšie ako minulý rok. “ Po troch mesiacoch užívania doplnku sa mohla Christina prvýkrát postaviť na zjazdovku.

„Cítila som sa veľmi dobre“

Lyžovanie zahŕňa veľmi špecifický súbor pohybov, ktoré sa počas fitnes tréningu skutočne nedajú napodobniť. „Bola som veľmi prekvapená,“ hovorí Christina: „Hneď od začiatku som necítila žiadnu bolesť. Je pravda, že po niekoľkých tréningoch, ktoré moju šľachu nesmierne zaťažovali, som stále pociťoval mierne napätie, ale zakaždým to bolo čoraz menej cítila som sa veľmi dobre. Necítim žiadnu bolesť v šľache štvorhlavého svalu a už nemám opuchy alebo zápaly ako predtým. “

Hodnoty maximálnej sily Christiny sa následne zlepšili a predovšetkým už nie je žiadny výrazný rozdiel medzi jej ľavou (zdravou) a pravou nohou. Rovnako z hľadiska výbušnej sily existuje zreteľné zlepšenie. „Vďaka TENDOFORTE® je moja šľacha štvorhlavého svalu bezbolestná, čo znamená, že som schopná trénovať znova naplno,“ hovorí.

Zdroj: https://www.gelita.com/en/blog/amazingcollagen/back-track-bioactive-collagen-peptides

Kolman Brothers

Tiež by sa vám mohlo páčíť

Zobraziť viac článkov

kolman / 4. mája 2022

Nie je kolagén ako kolagén

Prvoradá je kvalita spracovania

GELITA AG je nemecká spoločnosť vyrábajúca kolagény FORTIGEL®, TENDOFORTE®, VERISOL®

Čítať viac
Multi Kolagén™ analytický certifikát, FORTIGEL®, TENDOFORTE®, VERISOL®

kolman / 30. marca 2022

Analytické certifikáty

Na kvalite surovín záleží !

Skutočne nám záleží na kvalite a čistote surovín použitých v našom Multi Kolagéne

Čítať viac
Sadenie stromov Multi Kolagénu™ Kolman Brothers

kolman / 21. októbra 2021

Ďakujeme

Ďakujeme Vám, že ste sa spolu s nami podielali na podpore jednej z najcennejších vecí čo máme a tým je príroda okolo n

Čítať viac
Zobraziť viac článkov