Potrebujete poradiť? Napíšte nám na info@kolmanbrothers.sk.

Domov / Najnovšie články na blogu / Ako sa Marinus Kraus v krátkom čase vrátil k skokom na lyžiach

Ako sa Marinus Kraus v krátkom čase vrátil k skokom na lyžiach

Späť na všetky články /  kolman  /  22. februára 2021

Skoky na lyžiach sú jedným z najobľúbenejších zimných športov a priťahujú obrovské publikum fanúšikov po celom svete. Jedným z najznámejších nemeckých športovcov je Marinus Kraus. Má iba 29 rokov a už má zasebou mimoriadne úspešnú kariéru. Vrcholom bolo jeho zlato, ktoré získal so svojím tímom už v roku 2014.

Rovnako ako väčšina profesionálnych športovcov, aj Marinus sa vždy snažil starostlivo starať o svoje telo, ale napriek svojmu maximálnemu úsiliu si šport vyberá svoju daň. Skoky na lyžiach si vyžadujú veľmi špecifické pohyby, ktoré sú náročné na kĺby, najmä na kolená pri doskoku. Pri náročných tréningoch a súťažiach bolo iba otázkou času, kedy sa objavia zdravotné problémy.

Výrazné zhoršenie zdravotného stavu

V máji 2019, keď bol uprostred prípravy na ďalšiu sezónu, si Marinus všimol opuch kolena, ktorý čoskoro pogredoval do silných bolestí . Lekár mu stanovil diagnózu – poškodenie menisku, poškodenie kĺbovej chrupavky, podráždenie a natiahnutie väzov. Bohužiaľ, tieto zranenia sa nedali konzervatívne liečiť a Marinus potreboval operáciu. Lekár, ktorý zákrok vykonal, predstavil Marinusa Dr. Jutte Hugenberg, hlavnej manažérke pre zdravie a výživu v spoločnosti GELITA.

Spolu so svojimi trénermi a lekármi sa Marinus rozhodol vyskúšať suplementáciu dvoma druhmi kolagénov TENDOFORTE® a FORTIGEL® aby zistil, či pomôžu jeho uzdraveniu. Oba v dennej dávke 10 g. TENDOFORTE® priaznivo ovplyvňuje syntézu kolagénu vo vnútri šliach a väzov a FORTIGEL® preukázateľne stimuluje regeneráciu kĺbových chrupaviek. Marinus taktiež zahájil komplexný rehabilitačný program.

„Dokázal som opäť tvrdo trénovať“

V nasledujúcich mesiacoch dosiahol prekvapivo rýchly pokrok. „Dokázal som tvrdo trénovať a všimol som si tiež, že po tréningoch som potreboval menej času na regeneráciu, ako predtým,“ hovorí. Jeho fyzické parametre sa zlepšili natoľko, že bol pripravený vrátiť sa k skokom na lyžiach do novembra 2019 – iba päť mesiacov po operácii.

Do mája 2020 sa Marinusove hodnoty sily a výška skoku vrátili späť na pôvodné hodnoty pred operáciou, bez výrazného rozdielu v sile medzi ľavou a pravou nohou čo v jeho športe nesmierne dôležité.

Marinus je presvedčený, že jeho rýchle zotavenie by nebolo možné bez Bioactive Collagen Peptides®. „Verím, že po 15 mesiacoch užívania kolagénov TENDOFORTE® a FORTIGEL® som schopný trénovať na najvyššej úrovni bez akýchkoľvek následkov,“ hovorí.

Viac informácií o TENDOFORTE® a FORTIGEL® nájdete tu


Zdroj:

https://www.gelita.com/en/blog/amazingcollagen/first-hand-experience-bcprs-how-marinus-kraus-returned-ski-jumping-no-time

Kolman Brothers

Tiež by sa vám mohlo páčíť

Zobraziť viac článkov

kolman / 4. mája 2022

Nie je kolagén ako kolagén

Prvoradá je kvalita spracovania

GELITA AG je nemecká spoločnosť vyrábajúca kolagény FORTIGEL®, TENDOFORTE®, VERISOL®

Čítať viac
Multi Kolagén™ analytický certifikát, FORTIGEL®, TENDOFORTE®, VERISOL®

kolman / 30. marca 2022

Analytické certifikáty

Na kvalite surovín záleží !

Skutočne nám záleží na kvalite a čistote surovín použitých v našom Multi Kolagéne

Čítať viac
Sadenie stromov Multi Kolagénu™ Kolman Brothers

kolman / 21. októbra 2021

Ďakujeme

Ďakujeme Vám, že ste sa spolu s nami podielali na podpore jednej z najcennejších vecí čo máme a tým je príroda okolo n

Čítať viac
Zobraziť viac článkov